Przepis banalnie prosty.
Skosztowałem takich jajek u teściów, posmakowały, więc postanowiłem zrobić sam. Eksperymentalnie dorzuciłem też jajko kurze. Za miesięc będę znać rezultaty :)
Czas wykonania:
miesiąc :)
Składniki:
6 kaczych jaj
3 szklanki wody
1 szklanka soli
Sposób przygotowania:
1. Zagotować wodę z solą, wystudzić.
2. Włożyć do niej jajka i wstawić do lodówki.
3. Po miesiącu wyjąć i ugotować (w wodzie, nie w solance) na twardo.
4. Przekroić na połówki i wyjadać łyżeczką (lub pałeczkami, jeśli ktoś jest ortodoksem ;))
(Post pierwotnie opublikowany na moim blogu http://rokwchinach.blogspot.com/2012/10/kacze-jajka-na-sono.html)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz